Hindistan ve Japonya ortak deniz tatbikatı düzenledi

Hindistan ve Japonya'nın, denizaltı karşıtı savaşa odaklanan ortak deniz tatbikatı düzenlediği bildirildi.

Hindistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Hindistan donanma gemisi "Sahyadri"nin, Japon gemileriyle 16-18 Ekim'de Japonya-Hindistan Deniz Tatbikatı'na (JAIMEX-25) katıldığı belirtildi.

Tatbikatın, denizaltı karşıtı savaş ve füze savunma konularını içerdiği bildirilen açıklamada, JAIMEX-25'in iki ülke arasında güçlü ve gelişmekte olan donanmalar arası etkileşimi vurguladığı kaydedildi.

Açıklamada, Hindistan ve Japonya arasındaki stratejik ortaklığın "çok sağlam" olduğu vurgulanarak, bu ortaklığın, Hint-Pasifik deniz alanında barış ve istikrarın sağlanması için önemli olduğu ifade edildi.

Dünya Haberleri

NASSCO, ABD Gemi İnşa Kapasitesini Güçlendirmek İçin İş Birliği Yaptı
ABD, Doğu Pasifik'te teknenin vurulduğunu açıkladı
İngiltere ve Norveç, Atlantik'te "ortak deniz gücü" kurma kararı aldı
İran, Hürmüz Boğazı'nda deniz tatbikatı başlattı
Dehşet Gemisi Akdeniz'de Kayboldu