Gökçeada Açıklarında Deprem!

Ege Denizi'nde Gökçeada açıklarında meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem, Çanakkale ve çevre illerde de hissedilerek kısa süreli paniğe neden oldu.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ege Denizi'nde merkez üssü Yunanistan'ın Ayion Oros (Aynoroz) bölgesi olan orta şiddette bir depremin meydana geldiğini bildirdi. 25 Mart 2026 Çarşamba günü saat 22:08'de kaydedilen depremin büyüklüğü 5.1 (Mw) olarak ölçüldü.

Yerin yaklaşık 8.58 kilometre derinliğinde gerçekleşen sarsıntı, Çanakkale'nin Gökçeada ilçesine 146.47 kilometre mesafede olması nedeniyle bölgede kısa süreli paniğe yol açtı. Sarsıntının Çanakkale merkez ve çevre ilçelerde de hafif şekilde hissedildiği öğrenilirken, sarsıntı sonrası vatandaşlar kısa süreliğine sokağa çıktı.
 

Yurt Haberleri

Düzensiz Göçle Mücadelede Dikkat Çeken Rakamlar
Mersin-KKTC Deniz Hattında Seferler İptal
İstanbul'un Barajlarında Doluluk Yüzde 44,34'e Geriledi
Gümrüklerde Kaçakçılığa Karşı Teknoloji Kalkanı
Kahraman Sadıkoğlu Hayatını Kaybetti