Filipinler'de deniz yetki alanı protestosu

Filipinler’in Palawan eyaletine bağlı El Nido açıklarında çeşitli ASEAN ve Asya ülkelerinden balıkçılar, sanatçılar ve gönüllülerin katılımıyla, protesto amacıyla deniz faaliyetleri ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Filipinler’in Palawan eyaletine bağlı El Nido açıklarında Endonezya, Filipinler, Malezya ve Japonya başta olmak üzere çeşitli ASEAN ve Asya ülkelerinden balıkçılar, sanatçılar ve gönüllülerin katılımıyla, 26-29 Mayıs tarihleri arasında protesto amacıyla deniz faaliyetleri ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Eylemcilerin Batı Filipin Denizi ve Güney Çin Denizi'ndeki deniz yetki alanlarına ilişkin süregelen sorunlara dikkat çekmeyi ve bölgesel dayanışmayı teşvik etmeyi amaçladığı belirtildi.

Etkinlik, Kuala Lumpur’daki ASEAN Zirvesi ile eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Dünya Haberleri

Sri Lanka’dan, İran Gemilerinden Kurtarılan Denizcilere Ücretsiz Vize
ABD, Doğu Pasifik'te Bir Teknenin Vurulduğunu Açıkladı
İran'a Ait Gemiyi Vuran ABD Denizaltısında 3 Avustralya Askeri Vardı
Sri Lanka, İkinci İran Gemisinin Kontrolünü Ele Aldı
Çin, Körfez Ülkeleri ile İran Arasında Arabuluculuk Yapacak