Filipinler'de deniz yetki alanı protestosu

Filipinler’in Palawan eyaletine bağlı El Nido açıklarında çeşitli ASEAN ve Asya ülkelerinden balıkçılar, sanatçılar ve gönüllülerin katılımıyla, protesto amacıyla deniz faaliyetleri ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Filipinler’in Palawan eyaletine bağlı El Nido açıklarında Endonezya, Filipinler, Malezya ve Japonya başta olmak üzere çeşitli ASEAN ve Asya ülkelerinden balıkçılar, sanatçılar ve gönüllülerin katılımıyla, 26-29 Mayıs tarihleri arasında protesto amacıyla deniz faaliyetleri ve kültürel etkinlikler düzenleniyor.

Eylemcilerin Batı Filipin Denizi ve Güney Çin Denizi'ndeki deniz yetki alanlarına ilişkin süregelen sorunlara dikkat çekmeyi ve bölgesel dayanışmayı teşvik etmeyi amaçladığı belirtildi.

Etkinlik, Kuala Lumpur’daki ASEAN Zirvesi ile eş zamanlı olarak gerçekleştiriliyor.

Dünya Haberleri

Güney Çin Denizi’nde Dengeleri Değiştirecek İnşa
El Konulan Gemi Krizi: Çin’den Sert Yalanlama
Çin’in İHA Gemisi Yola Çıktı: Sıçuan Deneme Seyrinde
Dünya Ticaretini Etkileyecek Hamle: “Geçiş Ücreti” Tartışması
Küresel Ticarete Tehdit: Korsanlar Gemiyi Kaçırdı