Feribot Yüksek Dalgalarla Savruldu: Çok Sayıda Araç Hasar Gördü

Cebelitarık Boğazı’nda sefer yapan Ciudad de Mahon adlı feribot, beklenenden daha sert deniz koşullarıyla karşılaşarak yüksek dalgalar nedeniyle hasar gördü.

Algeciras Limanı’ndan Ceuta’ya doğru hareket eden ro/ro tipi gemi, Fırtına Emilia’nın etkisiyle oluşan kuvvetli rüzgâr ve dalgalar sebebiyle seyrini yarıda kesmek zorunda kaldı.

Fotoğraflar: jr_amon_ceuta

Algeciras’tan ayrılan feribot, kısa süre sonra şiddetli dalga ve yalpaya maruz kaldı. Pazar sabahının erken saatlerinde geminin “serseri dalga” olarak tanımlanan büyük bir dalgayla karşılaştığı bildirildi. El Faro’nun haberine göre, dalganın etkisiyle gemi yan yattı ve pervaneler kısa süreliğine sudan çıktı. Bunun üzerine kaptan, emniyet gerekçesiyle limana geri dönme kararı aldı.

Dalganın vurmasıyla birlikte araç güvertesindeki bazı otomobiller yerlerinden oynadı ve kayarak çarpıştı. Olayda onlarca araçta kaporta hasarı meydana gelirken, yolcular arasında korku yaşandı. Yetkililer, herhangi bir yaralanma yaşanmadığını bildirdi.

Feribotun Algeciras’a dönüşünde uygun rıhtım beklenmesi nedeniyle yaklaşık iki saatlik ek gecikme yaşandı. Bu süre zarfında yolculara yiyecek temin edildi. Gidiş-dönüş dahil olmak üzere seferin toplamda yaklaşık beş saat sürdüğü belirtildi.

Çeviri Haberdir.

Dünya Haberleri

Çin'in yeni uçak gemisi Fucien, ilk kez Tayvan Boğazı'ndan geçti
Venezuela, ABD'nin petrol tankerine el koymasını BMGK'ye taşıdı
ABD, Doğu Pasifik'te 3 teknenin vurulduğunu açıkladı
Rus Karadeniz Donanması'ndan yalanlama
Japonya için Hint Pasifik'te yeni işbirlikleri şart