Denizci Başar Özdemir’in 2’inci kitabı çıktı

Denizci Başar Özdemir’in İkinci Şiir Kitabı “Akşam Olmuştur La Guaira’da” Yayımlandı.

Denizcilik sektöründe uzun yıllar görev yapan ve ilk kitabıyla dikkat çeken denizci Başar Özdemir, beş yıl aradan sonra “Akşam Olmuştur La Guaira’da” adlı ikinci şiir kitabı Alkoç Denizcilk’in katkılarıyla yeniden okurlarıyla buluştu. Ekim 2025’te Kutlu Yayınevi tarafından raflarda yerini alan eser, şairin denizlerden şehirlere uzanan duygu atlasını yansıtıyor.

1985 yılında Kırıkkale’de doğan Başar Özdemir, ilk ve ortaöğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra farklı gemilerde ve konteyner gemilerinde görev yaptı. Uzun yol seyirlerinin getirdiği birikimleri şiire dönüştüren Özdemir, 2020 yılında yayımlanan “Aganta” adlı ilk kitabıyla edebiyat dünyasına adım attı. Şair, halen Kırıkkale Belediyesi A.Ş.’de çalışıyor.

Özdemir’in ikinci şiir kitabı “Akşam Olmuştur La Guaira’da”, Ekim 2025 itibarıyla Kutlu Yayınevi tarafından okurlarla buluşturuldu. Kitap; Mariupol sokaklarından Venezuela’nın La Guaira Limanı’na, Gazze’den Kırıkkale’nin Yeşilyazı köyüne uzanan geniş bir coğrafyayı şiirsel bir dille ele alıyor.

Yazar, yeni kitabıyla ilgili düşüncelerini şu sözlerle paylaştı:
“Bu kitapta hem Ukrayna’nın Mariupol sokaklarında yürüyoruz hem de Venezuela’nın La Guaira Limanı’nda gün batımı izleyip bir şeyler yazıyoruz. Hem Gazze’deyiz, sesimizi duyurmaya çalışıyoruz. Hem de Sulakyurt’un Yeşilyazı köyünde, bir mezarlıktayız. Beş yıl sonra tekrar okuyucularıma merhaba demekten son derece mutlu ve gururluyum. Tüm okuyucularıma muhabbetlerimi ve teşekkürlerimi iletirim.”

Kültür - Sanat - Tarih Haberleri

Güney Afrika’nın özgürlük sembolü: Robben Adası
Türkiye’nin ilk sanal gerçeklik müzesi: Müzeverse
Türkiye’nin ilk kruvaziyer eğitim kitabı yeniden baskıda
4. Denizci Millet Denizci Ülke Proje Yarışması
“Osmanlı Sanatında Gemiler” Kitabı Tanıtıldı