Beşiktaş Denizcilik, 2016 inşa, 49.999 dwt kapasiteli PTI Nile ve PTI Hudson isimli MR tankerlerin yeni sahibi oldu. Gemiler sırasıyla Antalya ve Amasya olarak yeniden adlandırılırken, her iki tanker de şirketin internet sitesindeki filo listesine eklendi.
Gemi brokerleri, 2025’in sonlarına doğru söz konusu iki geminin yaklaşık 66 milyon ABD doları bedelle paket halinde el değiştirdiğini bildirmişti. Aynı raporlarda, tankerlerin geçtiğimiz yıl sonuna kadar Trafigura ile devam eden bir zaman çarteri sözleşmesi kapsamında işletildiği ve sözleşmede bir yıllık uzatma opsiyonu bulunduğu ifade edilmişti.
Öte yandan Beşiktaş Denizcilik’in güncellenen filo listesinde, 2015 inşa, 49.997 dwt kapasiteli Van isimli bir diğer MR tanker de yer aldı. Daha önce LVM Warrior adıyla bilinen geminin, geçtiğimiz ay broker satış listelerinde yaklaşık 33 milyon ABD doları bedelle satıldığı belirtilmişti.
Türk armatör, söz konusu üç MR tankerin tamamının artık şirket filosuna dahil olduğunu doğruladı.
Yunan gemi brokerlerine göre, 10 yaşındaki bir MR tankerin piyasa değeri şu anda yaklaşık 34 milyon ABD doları seviyesinde bulunuyor. Bu rakam, son bir ayda yüzde 3, son üç ayda ise yüzde 6’lık bir artışa işaret ediyor.
Şirketin internet sitesinde yer alan bilgilere göre Beşiktaş Denizcilik, ağırlıklı olarak petrol ve kimyasal tankerlerden oluşan 36 gemilik bir filoyu yönetiyor. Yeni katılan üç MR tanker, filodaki en genç gemiler olarak öne çıkıyor. Filonun geri kalanında ise iki dökme yük gemisi, bir konteyner gemisi ve bir etilen taşıyıcı bulunuyor.