Alsancak Limanı satılacak mı? Cevdet Yılmaz yanıtladı

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, yaptığı açıklamada "Alsancak Limanı'nın satışıyla Türkiye'ye yatırım yapılacak." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Alsancak Limanı'nın satışıyla Türkiye'ye doğrudan yatırım yapılacağını söyledi. Yılmaz, "Her bakanımız kendi alanıyla ilgili çalışıyor, çok geniş bir yelpaze bu. Sonuçta kazan kazan ilişkisi diyelim. Türkiye'ye gelip yatırım yapacaklar. Ağırlıklı kısmı FDI dediğimiz doğrudan yatırım" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Körfez ülkeleri ile yapılan anlaşmalar çerçevesinde proje bazlı doğrudan yatırımların ağırlıklı olduğunu bildirerek, özellikle yenilenebilir enerjiye yatırım yapılacağını ve bakanların kendi sektörlerindeki projeleri muhataplarıyla çalışacağını belirtti.

Yılmaz, "Değişik aşamada olan konular var. Bir kısmı hemen sonuçlanacak. Bir kısmı zaman istiyor. Mesela ihracat finansmanı diyelim, o çok kolay. Veya deprem tahvili hemen olabilecek şeyler. Bir de bazı projelerde, öteden beri müzakereyle olgunlaşmış, belli bir seviyeye gelmiş işler daha hızlı devreye girecek. Üzerinde çalışılması gereken hususlar da zaman içinde olgunlaştırılacak ve hayata geçirilecek." dedi.

Yılmaz, "Körfez'den gelen kaynak nasıl yönlendirilecek?" sorusuna, "Bu kaynak özellikle ihracatçılarımızı rahatlatacak, ihracat finansmanı kısmı, en önemli meselelerimizden biri ihracatı, turizmi her türlü döviz kazandırıcı faaliyeti teşvik etmek, desteklemek. Bu açıdan çok önemli bir inisiyatif" yanıtını verdi.

Ekonomi Haberleri

Körfez'deki Çatışma Enerji Fiyatları ve Küresel Piyasaları Tehdit Ediyor 
Brent Petrolün Varil Fiyatı 105,63 Dolardan İşlem Görüyor
Brent Petrolün Varil Fiyatı 90 Doları Aştı
“Hürmüz Boğazı Kapanırsa Küresel Ekonomi Sarsılabilir”
Hürmüz Endişesi Petrol Fiyatlarını Yükseltti