Shell, Lloyd’s Register ve GTT, 200 bin metreküp kapasiteli hibrit-elektrik LNG taşıyıcısı geliştirmek üzere ortak geliştirme projesi başlattı.
Kavramsal gemi tasarımı, hibrit-elektrik tahrik sistemiyle GTT’nin NEXT1 kargo muhafaza teknolojisini birleştirecek. Projede daha yüksek taşıma kapasitesinin kargo alanından ödün vermeden sağlanması, enerji verimliliğinin artırılması ve değişen operasyon koşullarına uyum kabiliyetinin incelenmesi hedefleniyor.
Ortaklar; tahrik sistemi mimarisi, yedeklilik yaklaşımı, batarya entegrasyonu ve güvenlik doğrulaması üzerinde çalışacak. Geminin ticari uygulanabilirliği toplam sahip olma maliyeti modeli üzerinden değerlendirilecek. NEXT1 sisteminin gemi tasarımına entegrasyonu da çalışmanın ayrı bir bölümünü oluşturacak.
Proje kapsamında LNG taşıyıcılarında hibrit-elektrik tahrik kullanımına yönelik teknik gereksinimler ve uygulama rehberi hazırlanacak. Lloyd’s Register Küresel Gaz Segment Direktörü Constantinos Chaelis, daha büyük LNG taşıyıcısı tasarımlarının daha düşük emisyon, daha fazla enerji taşıma kapasitesi ve operasyonel esneklik sağlayıp sağlayamayacağının inceleneceğini söyledi.
Taraflar bir inşa siparişi, tersane, sözleşme bedeli veya teslim tarihi açıklamadı.