|
||
İzmir Depremi’nin ardından Teos Marina’da yenilenme süreci başladı | ||
30 Ekim tarihinde meydana gelen İzmir depreminin ardından yaşanan tsunami felaketinin yaralarını sarmaya başlayan Teos Marina’da yenilenme süreci başladı. | ||
YAT - MARİNALAR Haberi | ||
![]() |
||
|
||
Teos Marina, üretim süresi 4-6 hafta sürecek yeni iskeleler hariç olmak üzere Kasım sonuna kadar tüm hizmetleriyle eski günlerine dönmeyi hedefliyor.
Teos Marina’da deprem nedeniyle binalarda hasar oluşmazken, tsunami nedeniyle teknelerde büyük hasarlar oluştuğunu belirten Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü, “30 Ekim 2020 tarihinde merkez üssü Ege Denizi Seferihisar açıkları olan 6.6 şiddetinde depremin ardından, Akdeniz çanağında görülmemiş bir tsunami felaketi yaşandı. Teos Marina’da deprem nedeniyle binalarda hiçbir hasar oluşmazken, dakikalar içinde medyana gelen önce deniz seviyesinin çekilmesi, ardından yükselip yaklaşık 4 metrelik gel gitlerin etkisiyle oluşan şiddetli akıntıyla denizin taşması sırasında iskeleler ve teknelerde hasarlar oluştu. Afetin boyutları göz önüne alındığında, Teos Marina personeli, tekne sahipleri ve misafirlerinde can kaybı ya da en ufak bir yaralanma olmaması en büyük tesellimizdir. Sığacık ve İzmir’de hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı diliyor, en kısa sürede yaralarımızı sarmayı umuyoruz” dedi.
Üretim süresi 4-6 hafta sürecek yeni iskeleler hariç olmak üzere Kasım sonuna kadar tüm hizmetleriyle eski günlerine dönmeyi hedeflediklerini belirten Günlü, “Akdeniz çanağında emsali görülmemiş felaketin yaralarını; ortak akılla alınan hızlı kararlarla krizi yöneterek sarmaya çalışıyoruz. Teos Marina’da yenilenme süreci hızla başladı. Gelişmeleri sık sık sosyal medya hesaplarından yaptığımız canlı yayınlarla tüm şeffaflığı ile paylaşıyoruz. Yeni iskelelerin imalatı ve teknik donanımların yenilenmesi ile tekne bağlama alanları kıyı yapıları mühendislerin, bilim insanlarının önerileri ve Ulaştırma Bakanlığı’nın standartlarına göre yenilenerek hizmet vermeye devam edecek.” dedi.
Teos Marina’yı evi olarak gören tüm denizcilere kapımız açık
TEOS Marina Hakkında
|
||
|
||
Etiketler: İzmir, Depremi’nin, ardından, Teos, Marina’da, yenilenme, süreci, başladı, |
|
||
|